Osa Seitsemän: Pitkän reissun suunnittelua – Australia: Darwinista Fraser Islandille


Trooppisessa Darwinissa on aikomus oleskella ehkä viikon päivät, riippuen siitä milloin sinne asti saavutaan. Suurin houkutin täällä meille ovat kansallispuistot trooppisine metsineen: toivon mukaan sekä aika että rahat riittävät visiiteille sekä Kakadu- että Litchfield-kansallispuistoihin.  Haluaisimme käydä kahden päivän reissun molempiin ja tehdä siellä patikkaretkiä, bongailla eläimiä kenguruista krokotiileihin ja tutustua aboriginaali-kulttuuriin. Mehän tykkäämme luonnossa patikoinnista ihan missä vain, mutta odotan näiden seutujen olevan ihan erikoisen palkitsevia patikointikohteita maisemien ja eläimistön suhteen.



Ainoa mutka matkassa on (noin ylipäänsäkin Australiassa) retkien hinnat; tämä on ensimmäinen kerta, kun olemme pitemmällä reppureissulla maassa, joka ei ole halpa matkustuskohde. Etelä-Amerikassa ja Aasiassakin yritimme toki aina mennä halvimman kautta, mutta siellä yleensä kyse oli parin euron hintaeroista (joka tuntui silti paikallisessa valuutassa isolta rahalta!). Tällä kertaa piheys tulee olemaan aika välttämätöntä, että pysytään jollain lailla budjetissa. Onneksi vaimo on luonnostaan pihi kirjanpitäjä, joten jätän budjetin laatimisen (sekä siinä pysymisen) melko lailla hänen vastuulleen.

Darwinista meillä on jo lento varattuna Cairnsiin, josta matka jatkuu alas rannikkoa bussilla. Tätä osiota emme ole vielä suunnitelleet turhan tarkasti, mutta luultavasti hengaillaan muutama päivä Cairnsissä, josta voisi retkeillä jälleen kerran kansallispuistoon – tällä kertaa Daintreen puistoon, jossa kuulemma upeat sademetsät kohtaavat valkohiekkaiset rannat.  Kuulostaa ihan käymisen arvoiselta paikalta!



Jostain matkan varrelta suuntaamme toki Suurelle Koralliriutalle, mutta ei vielä Cairnsista. Luultavammin matkaamme Airlie Beachille ja sieltä veneellä Whitsunday Island-saarille, jossa voisi telttailla pari yötä ja tutkailla saaria sekä snorklailla. Ne kuulostavat ihan paratiisisaarilta, joten siellä saattaisi viihtyä vähän pitempäänkin. En usko, että rupeamme kuitenkaan sukeltelemaan – en ole mikään vesipeto enkä taida uskaltaa tehdä sukelluskurssia, eiköhän snorklailu riitä meille. Sitä paitsi, sukelluskurssit Australiassa eivät toki ole sieltä halvimmasta päästä.



Airliesta matka jatkuu rannikkoa alas kohti Hervey Bayta. Jos matkan varrelta löytyy joitain kivoja pysähdyskohteita, varmaan pysähdytään – riippuu nyt toki siitäkin miten matkaa taitetaan. Bussi on aika vahva vaihtoehto, mutta jossain vaiheessa saatetaan päättää vuokrata auto tai ehkä jopa camper van (onko se matkailuauto suomeksi). Vaimo oli jo ihan innoissaan camper van-meiningistä, mutta sekään ei mitään halpaa lystiä ole vakuutuksineen ja bensakuluineen, vaikka toisaalta säästäisihän siinä hostellikuluissa. Vielä enemmän säästää, jos onnistumme sohvasurffailemaan suurimman osan reissua, mutta siinä on kyse aina osittain mäihästä – joskus löytää sohvan helposti ja joskus se ei vain onnistu, toisekseen aina silloin tällöin ihmiset joutuvat perumaan jo luvatun sohvan jne. Katsotaan paikan päällä, miten kaikki sujuu.

Hervey Bayssä pysähdytään siis takuuvarmasti ja sieltä piipahdamme maailman suurimmalle hiekkasaarelle Fraser Islandille. Sekin kuulostaa ihan uskomattoman kauniilta ja ihmeelliseltä paikalta hiekkadyyneineen, järvineen ja sademetsineen. Siellä varmaankin vietetään pari-kolme päivää ja telttaillaan yöt.





Seuraavassa jaksossa: Gold Coast!




Comments

Popular posts from this blog

Patikointia Cape Bretonissa - Hiking in Cape Breton

Mitä maksaa eläminen Maltalla - What does living in Malta cost?

Kaksi rantaparatiisia, Tangalle ja Mirissa - 2 x Beach Paradise, Tangalle and Mirissa