Kuka Nomadi? Nomadi Who?

Nomadi on reilu kolmikymppinen ulkosuomalainen vinoviettinen nainen, joka on onnellisesti naimisissa mitä ihanimman unkarilaisen naisen kanssa. Tiemme kohtasivat Suomessa, jonka jälkeen asuimme pari vuotta Dublinissa Irlannissa. Sateeseen kyllästyneinä suuntasimme aurinkoisemmille metsästysmaille Espanjaan (töissä kävimme Gibraltarin puolella), jossa vierähtikin kuusi vuotta. 

Espanjasta lähdimme kiertämään maailmaa syyskuussa 2014 pitkälle häämatkallemme. Blogi aloitti elämänsä matkaa suunnitellessamme, matkan aikana se toimi lähinnä matkapäiväkirjana ja tapana ilmoittaa ystäville ja sukulaisille, että olemme edelleen hengissä. Nyt matka on jo ohi ja arkielämä jatkuu vaihteeksi Maltalla. Yritän luoda blogistani nyt informatiivisemman paketin tarjoten tietoa sekä Maltalla elämisestä että matkakohteistamme sinne ja tänne. 

Kysymyksiä? Kommentteja? Anna tulla!


Wedding Day 


Nomadi is 30-something expat Finn who is very happily married to the most wonderful Hungarian lady. We met in Finland, after which we spent a couple of years in Ireland. After getting fed up with incessant rain we headed to sunnier pastures to Spain (while working in Gibraltar) and spent six pretty good years there. 

We left Spain in September 2014 to travel around the world on our long honeymoon. The blog started off as we were planning the trip and during the trip functioned mainly as a travel journal as well as reassuring family and friends that we were still alive. Now the trip is over and we are living in Malta for a change. I am now working on making the blog more informative, giving information on living in Malta as well as whatever travel destination we are heading off to. 

Questions? Comments? Go ahead!


Hiking in Spain

Comments

 1. Hei. Kumpi on ollut maana mukavempi asua: Espanja vai Malta? Itsekin muuttoa ulkomaille haaveilen mutta en vain osaa maata päättää :D Maltalla tietenkin se etu ettei tarvitse espanjan kieltä opiskella mutta ilmasto Espanjassa taitaa olla parempi? Tietysti sitten vielä että Espanja vai Kanarian saaret...Onko tosiaan Maltalla asunnot yleensä kosteita ja homeisia?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, kiitos kommentista! Molemmissa on toki omat hyvät ja huonot puolensa. Maltalla tosiaan elämää helpottaa huomattavasti se, että kaiken voi tehdä englanniksi ja täällä on myös niin paljon töitä tarjolla, että on todella helppoa saada töitä. Espanjassa on paljon vähemmän työmahdollisuuksia, ikävä kyllä.
   Itse asiassa oman kokemukseni mukaan Maltalla on vähän miellyttävämpi ilmasto kuin siinä osassa Espanjaa, missä asuin eli Gibraltarin kupeessa - siellä kun ollaan niin lähellä Atlantin valtamerta, että on melko lailla aina tuulista ja merivesi on jääkylmää vuoden ympäri. Maltalla myös sataa vähemmän talvisin.
   Asuntojen kosteus ja homeisuus on kyllä hyvin yleinen ongelma kaikkialla Välimeren ympärillä, missä lempeä ilmasto ei vaadi kovin huolellista rakentamista ja ilmankosteus on korkea.
   Tästä aiheesta voisikin tehdä ihan oman postauksensa, kiitos kysymyksestä!

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Mitä maksaa eläminen Maltalla - What does living in Malta cost?

Napoli - Italian kaunein kaupunki? Naples - the Most Beautiful City in Italy?

Teksasin road trip - Road trip in Texas: Dallas, Austin & Houston